U Mađarskoj predstavljen investicioni potencijal Vojvodine

BUDIMPEŠTA – Saradnja između privrednika Srbije i Mađarske raste iz godine u godinu, ali postoji mnogo prostora za njeno proširenje i produblivanje budući da u pojedinim sektorima ona ne postoji ili je nedovoljno razvijena, ocenjeno je na srpsko-mađarskom biznis forumu u Budimpešti.

Mađarska je na desetom mestu u domenu investicija i broja otvorenih novih radnih mesta u Srbiji, a mađarska privreda je investirala 290 miliona evra na teritoriji AP Vojvodine, pri čemu je otvoreno 2.500 radnih mesta, rekao je potpredsednik pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, na forumu održanom juče u Ambasadi Srbije u Budimpešti.

On je predočio da je u pogledu strukture ovih investicija izvesno da se one uglavnom nalaze u tri banatska okruga, što znači da postoji dosta prostora za ulaganje i u druge okruge u Vojvodini, navodi se u saopštenju pres službe pokrajinske vlade.

Na skupu, koji su zajednički organizovali Mađarsko-srpska trgovinska i industrijska komora i Mađarsko-srpski poslovni savet, uz podršku Ambasade Srbije u Budimpešti, posebno su predstavljeni potencijali Opštine Stara Pazova za privlačenje novih investitora.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *