Vojnici polažu zakletvu

SOMBOR – Nova klasa mladića i devojaka koji dobrovoljno služe vojni ;rok u Vojsci Srbije (VS) položiće danas zakletvu u centrima za obuku u Somboru, Valjevu i Leskovcu a svečanostima će prisustvovati ministar odbrane Zoran Đorđević i najviši vojni zvaničnici.

Svečanost polaganja zakletve biće održana u kasarni “Aerodrom” u Somboru, gde će prisustvovati načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković, u kasarni “Vojvoda Živojin Mišić” u Valjevu, koju će posetiti zamenik načelnika Generalštaba general-potpukovnik Jovica Draganić i u kasarni “Vojvoda Petar Bojović” u Leskovcu, gde će prisustvovati ministar odbrane Zoran Đorđević.

Dobrovoljni vojni rok u Vojsci Srbije od decembarske klase umesto tri trajaće šest meseci a biće uvećana i finansijska nadoknada za dobrovoljce.

Kako je navedeno, produženje trajanja vojnog roka posledica je želje da se dobrovoljci kvalitetnije pripreme za obavljanje svojih zadataka i da se poveća operativna sposobnost vojske, kao i da se među njima izdvoje najbolji koji bi svoju karijeru mogli da nastave u vojsci kao profesionalni pripadnici. 

Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *