Vučić da svedoči o državnom udaru u CG

wsPODGORICA – Čelnik opozicionog Demosa Miodrag Lekić ocenio je danas da bi premijer Srbije Aleksandar Vučić trebalo da svedoči u istrazi navodnog pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori 16. oktobra ove godine. Lekić je podgoričkom Danu kazao da bi Vučić trebalo da svedoči jer je on, po izjavama koje daje, najviše lično video i čuo o terorističkom napadu u Crnoj Gori.

“Trebalo bi pozvati premijera Aleksandra Vučića da svedoči u Crnoj Gori, imajući u vidu da je srpski premijer, po izjavama koje daje, najviše ‘lično video i čuo’ o terorističkom napadu u našoj državi. To je čak javno izjavljivao i u međunarodnim sedištima, pa i tokom konferencije za štampu sa Jensom Stoltenbergom (generalnim sekretarom NATO)”, precizirao je Lekić.

Prema njegovim rečima, dominantni je utisak da pojave protagonista iz Srbije, njihove izjave i njihov ukupni nivo dodatno udaljuju od ozbiljnog zaokruživanje ubedljive verzije događaja. Lekić je mišljenja da “rasvetljavanje državnog udara od 16. oktobra u svim detaljima nije samo obaveza pred građanima i istorijom, već i uslov za normalizovanje političkih prilika u Crnoj Gori”.

Beta, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *