Kusturica: Sebe ne vidim u politici

BEOGRAD – Proslavljeni reditelj Emir Kusturica izjavio je danas da sebe nikako ne vidi u politici i da je baviti se politikom danas na Balkanu kao “kada biste stali na odron i znali sigurno da će da vas odnese”.

“Ja se divim ministru (Vladanu Vukosavljeviću) da se uopšte bavi politikom i on to radi iz obrazovanja i potrebe da u svakoj sferi dovede red i pokuša da učini nešto dobro, ali ja mislim da je bavljenje politikom na Balkanu kao kada biste stali na odron i znali sigurno da će da vas odnese”, rekao je Kusturica odgovarajući na pitanja novinara povodom spekulacija da bi mogao da se kandiduje za predsednika Srbije.

“Kako Andrić napisa negde ‘mrtvom se vuku u zube gleda’ i ja mislim da je to najvažnije. Ovaj novi svet, posebno vaš svet, koji je spoljni svet koji barata informacijama, ne pravi razliku između mrtvih i živih i utoliko je mnogo važno da se čovek ne postavi na klizavicu dok živi, pa da kad umre da bi mogli eventualno da mu zameraju, kao što su novinari zamerali Momi Kaporu dok se još nije ohladio”, dodao je reditelj na konferenciji za novinare u Ministarstvu kulture.

Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *