NS: Pucnjava kod škole, Vučević traži hitnu istragu

NOVI SAD – Jedna osoba ranjena je danas oko 12 sati i 30 minuta u pucnjavi pored novosadske Osnovne škole ”Đura Daničić” u Ulici Dušana Vasiljeva u naselju Podbara. Kako javlja reporter RTV-a sa lica mesta, ranjena osoba se nalazila ispred škole u belom džipu. Na njega je pucano iz crnog automobila koji je odmah pobegao sa lica mesta. Deca iz škole ispričala su da se čulo desetak pucnjeva.

Đaci su našem novinaru rekli da su uplašeni i zabrinuti. “Blic” je javio da se pucnjava desila dok su deca izlazila sa nastave nakon završene prve smene, kao i da je policija zatvorila ceo kvart i da je istraga u toku.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je od pripadnika Policijske uprave u Novom Sadu da pod hitno otkriju i uhapse učesnike u pucnjavi.

“Ovo je slučaj bez presedana. Užasnut sam činjenicom da su se neki vandali drznuli da pucaju u sred dana ispred škole, dok iz nje izlaze đaci. Srećom, pa nema tragičnih žrtava. Ne zanima me da li je u pitanju bio mafijaški obračun, ili nešto drugo, jedino što me zanima jeste da počinioci budu što pre privedeni pravdi, i da ni jedno dete više u Novom Sadu ne plače i nema traume zbog rafalne paljbe kojoj je bilo svedok. Grad Novi Sad će i dalje preuzimati sve mere u okviru svojih nadležnosti, kako bi obezbedio bezbedno odrastanje i život svim svojim sugrađanima. Od policije očekujem brzu i efikasnu akciju u slučaju današnje pucnjave ispred Osnovne škole “Đura Daničić”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

RTV, Tanjug

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *