Šta Šumadija nudi Kinezima

TOPOLA –  Privredna delegacija Narodne Republike Kine predvođena ministrom poljoprivrede Han Čangfuom posetila je Topolu s namerom da uspostavi privrednu saradnju sa Srbijom u oblasti poljoprivrede. Prerađivački potencijal Šumadije, razvijeno voćarstvo i vinogradarstvo i stočarska proizvodnja privukli su kineske partnere, a moguća saradnja biće dogovorena u narednom periodu na zadovoljstvo poljoprivrednika iz Centralne Srbije.

Poseta kineskog ministra poljoprivrede Han Čangfua otpočela je na imanju porodične farme “Nikolić” u selu Donja Trešnjevica. Nikolići su jedni od najvećih proizvođača u oblasti stočarstva a potencijalni izvoz za Kinu vide kao šansu za proširenje svoje proizvodnje.

“Mislim da smo mi isuviše mali ovako kao individualni proizvođači i na nivou države bi trebalo da se reguliše izvoz. U svakom slučaju dobra je stvar što se dešava ova poseta i što je južno od Beograda jer treba da se vidi da u Srbiji ima još proizvođača i da nije sva poljoprivreda u Vojvodini”, kaže Dragan Nikolić iz porodične farme ,”Nikolić”, selo Donja Trešnjevica.

RTV (Ana Rebić)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *