Postignut dogovor, sklanjanje zida u Kosovskoj Mitrovici od sutra

KOSOVSKA MITROVICA – Gradonačlenik severne Mitrovice Goran Rakić i kosovski ministar za prostorno planiranje Ferat Šalja složili su se da reše pitanje u vezi izgradnje zida u Severnoj Mitrovici. Uređenje prostora oko mosta koji deli južni od severnog dela grada, uključujući i uklanjanje potpornog zida, počeće sutra, predviđeno je dogovorom koji je Tanjug imao uvid.

Sporazumom je predvijeno da se sutra ukloni potporni zid, ali bi 7. februara počela realizacija projekta kompletnog uređenja pešačke zone oko mosta, koji danas treba da odobri opština Severna Mitrovica. Projekat uređenja prostora oko mosta na Ibru takođe podrazumeva, prema saznanjima Tanjuga, obezbeđenje sigurnosti Srba.

“Zajedno smo dosli do rešenja koje ce smanjiti tenzije na severu Kosova, olakšati slobodu kretanja i stvoriti ambijent koji će koristiti svim građanima Severne i Južne Mitrovice”, navodi se u zajedničkom saopštenju Kancelarije EU, američke ambasade, Opštine Severna Mitrovica i kosovskog Ministarstva za prostorno planiranje.

Takođe se navodi da će narednih dana javnosti biti predstavljen “prepravljeni plan” za pešačku zonu u severnom delu Kosovske Mitrovice a u sklopu revitalizacije glavnog ibarskog mosta koja se izvodi pod pokroviteljstvom EU.

Tanjug, Beta

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *