Vučić: Od Prištine ne očekujem ništa

BEČEJ – Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a od Prištine ne očekujemo ništa, poručio je premijer Aleksandar Vučić, navodeći da je situacija kompleksna i da će o tome popodne u Raški razgovarati i sa predstavnicima Srba sa KiM.

 Vučić u razgovoru sa novinarima nije želeo da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i izlazi u javnost sa informacijama.

“Mi dajemo sve od sebe da se tenzije spuste, daćemo sve od sebe da sačuvamo mir. To je i razlog zašto dolazim u Rašku, jer su zabrinuti gradonačelnici severa KiM, pokušavam i njih da smirim. Da li sam zabrinut, jesam, ne zavisi sve od nas, a naše je da učinimo da sačuvamo mir”, rekao je Vučić.

Odgovarajući na pitanja novinara da mediji, poput Dojče velea, navode da su pregovori krenuli ka lošem smeru i da se sprema napada na sever KiM, Vučić je naveo da ne može i ne želi da komentariše ta pisanja, da vidi da mediji na albanskom vole da se bave tom temom i komentarima.

Tanjug, RTV

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *