Sabor umetnika na salašu „Dobre nade”

SUBOTICA – Na salašu “Dobre nade – Esperanca” kod Horgoša u toku je sabor umetnika koji se bave slikarstvom, vajanjem, duborezom i različitim umetničkim zanatima. Umetnici različitih profila iz Srbije, Hrvatske i Mađarske došli su na Vaskršnji sabor umetnika koji su organizovali Fondacija “Duša paorska” iz Novog Sada i Dom za decu ometenu u razvoju “Kolevka” iz Subotice.
 
Kada se susretnu Uskrs i Vaskrs, Fondacija „Duša Paorska„ iz Novog Sada okupi umetnike na salašu “Dobre nade” kod Horgoša. To je prilika za sve umetnike da, u predivnom okruženju, saznaju i nauče  mnoštvo korisnih stvari koje će im pomoći u budućem stvaralaštvu, a atmosfera na salašu, kao i među prisutnim umetnicima bila je veoma prijatna i puna stvaralačke energije.

Na Vaskršnjem saboru umetnika, korisnici “Kolevke” zajedno sa umetnicima iz Srbije i  Mađarske slikali su radove koji će se prodavati na aukciji, a sav prihod će ići Domu za decu ometenu u razvoju iz Subotice. Organizator je uručio zahvalnicu, u ime domaćina, “Kolevke” za skulpturu “Majka i dete”, Borislavu Kataniću.

RTV (Sandra Iršević)

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *