Održani treći „Susreti ideja“ u inspirativnom okruženju u Novom Sadu

NOVI SAD – Treći inspiracijski događaj u okviru projekta „Živi svoju ideju“ koji je kompanija SBB pokrenula zajedno sa SBB Fondacijom i u tu svrhu obezbedila fond od 10 miliona dinara, mentorstvo, administrativnu i logističku podršku, održan je juče u Novom Sadu.

Svi prisutni imali su mogućnost da se u veoma inspirativnom okruženju, kojem su doprineli kandidati iz Vojvodine, upoznaju sa projektom koji omogućava svim pojedincima i organizacijama da prijave svoje ideje, a najbolji dobiju novac za realizaciju ili početak realizacije. Ovom prilikom, 35 kandidata prezentovalo je svoje ideje zaposlenima iz SBB-a.

„Imala sam viziju kako bi trebalo da izgleda moj projektat, ali nisam bila sigurna da li se uklapa u ovaj konkurs. Upravo iz tog razloga sam i došla na događaj na kojem sam testirala svoju ideju i direktno od zaposlenih SBB-a dobila korisne savete“, izjavila je Sanja Romić, solo oboistkinja Beogradske filharmonije iz Novog Sada, koja je i jedan od kandidata konkursa.

“Susreti ideja imaju za cilj da sve kandidate inspirišu, ohrabre i pruže im mogućnost da dobiju stručne savete od našeg tima kako bi njihova ideja bila što bolja. Danas smo imali priliku da čujemo veoma interesantne ideje onih koji su nam se pridružili i ovom prilikom pozivam i sve druge  ljude sa dobrim idejama koje će doneti pozitivnu promenu u društvu ili doprineti razvoju usluga SBB-a, da se do 20. juna prijave na konkurs brzim i jednostavnim popunjavanjem prijave na sajtu www.zivisvojuideju.rs,” izjavila je Jovana Lukić, direktor SBB Fondacije.

Nakon Kragujevca, Niša i Novog Sada, „Susreti ideja“ biće održani i u Beogradu. Prvi pobednici biće predstavljeni javnosti nakon prvog finala 30. juna kada će SBB žiri doneti odluku o idejama koje će odmah podržati, jer procenjuje da su spremne za realizaciju. Ideje za koje žiri smatra da imaju veliki potencijal, ali im je neophodna dodatna razrada, nastaviće da se razvijaju uz pomoć mentora sa Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, nakon čega će u drugom finalu, krajem godine, biti poznati svi pobednici.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *