Privredna komora Vojvodine potpisala Sporazum o saradnji sa Udruženjem „Klaster za energetsku efikasnost“

NOVI SAD – Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević i predsednik Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“ prof. dr Zoltan Zavargo potpisali su u sredu, 7. juna 2017. godine Sporazum o saradnji u prostorijama PKV. Stupanjem u partnersku saradnju, obe strane saglasne su da će raditi na ostvarenju zajedničkog cilja – promovisanje energetske efikasnosti u zgradarstvu, korišćenje obnovljivih izvora energije i ostvarivanja svojih strateških interesa.
Potpisnice sporazuma će sarađivati na projektima u oblasti energetske efikasnosti, obnovljivih izvora energije i podizanju nivoa energetske efikasnosti kod privrednih subjekata, javnih preduzeća i ostalih zainteresovanih subjekata.
– PKV u potpunosti prepoznaje značaj energetske efikasnosti za privredu, a samim tim i za naše celokupno društvo. Energetska efikasnost može značajno doprineti smanjenju troškova privrednih društava i doprineti njihovom boljem finansijskom stanju i povećanju konkurentnosti, naglasio je predsednik Vučurević.
On dodaje da PKV uviđa važnost postojanja Klastera za energetsku efikasnost i ističe da je i do sada PKV podržavala njegov rad.
– Potpisivanjem Sporazuma verujem da će naša saradnja preći na viši nivo, rekao je Vučurević.

Prof. dr Zavargo rekao je da je potpisivanje Sporazuma sa PKV od izuzetne važnosti za Udruženje „Klaster za energetsku efikasnost“.
– PKV smatramo prirodnim partnerom i veoma važnim u realizaciji ciljeva Udruženja: povećanje energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, korišćenja obnovljivih izvora energija i njihovo promovisanje. Smatramo da ćemo postavljene ciljeve uspešnije ostvariti u saradnji sa PKV. Uspešnost naše saradnje biće svakako od koristi kako za privredu, tako i za društvo u celini, naglasio je prof. dr Zoltan Zavargo.
Svečano potpisivanje Sporazuma o saradnji održano je u okviru druge vanredne sednice Skupštine Udruženja „Klaster za energetsku efikasnost“.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *