Donacija Mlekare Subotica povodom Svetskog dana školskog mleka

NOVI SAD – Povodom Svetskog dana školskog mleka, Mlekara Subotica, koja posluje u okviru regionalnog lidera mlečne industrije Imleka, obradovala je đake prvake iz nekoliko gradova u Vojvodini paketićima „Zdravo!“ mleka i „Zdravo!“ čokoladnog mleka.

 Predstavnici mlekare podelili su mališanima širom Vojvodine zdrave mlečne poklone, i na taj način ih još jednom podsetili da je konzumacija mlečnih proizvoda u odrastanju od izuzetnog značaja. Đaci su imali priliku da uživaju u „Zdravo!“ mleku, koje je bogato kalcijumom, proteinima i svim prirodnim i hranljivim sastojcima neophodnim za pravilan rast i razvoj svakog deteta. Svetski dan školskog mleka obeležava se s namerom da ukaže na značaj mleka i mlečnih proizvoda u odrastanju i u školskim danima, jer između ostalog mleko poboljšava koncentraciju koja je neophodna đacima.

„Mlekara Subotica već tradicionalno donira brojne ustanove za decu širom Vojvodine, a ovog puta je to učinila povodom Svetskog dana školskog mleka, kako bi novopečenim đacima poželela srećan polazak u školu i podsetila ih na izuzetan značaj konzumacije mleka u đačkom uzrastu. Mleko predstavlja prirodnu i hranljivu namirnicu bogatu sastojcima neophodnim za pravilan razvoj dece svih uzrasta, na šta smo ovom donacijom želeli da podsetimo ne samo mališane, već i njihove roditelje, ali i širu javnost.“, izjavila je Marija Malović, regionalni menadžer za odnose s javnošću kompanije Imlek.

 

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *