Privredna komora Vojvodine i Destinacijski menadžment organizacije Morahalom potpisali Sporazum o saradnji

NOVI SAD – Predsednik PKV Boško Vučurević istakao je da je jedna od glavnih aktivnosti PKV jačanje saradnje sa privrednim komorama u zemljama u regionu.
„Današnji događaj jedan je u nizu koraka koje preduzimamo kako bismo čvršće povezali turističku privredu Vojvodine sa turističkom privredom zemalja u okruženju. Kvalitetno upravljanje destinacijom osnovni je elemenat konkurentnosti na turističkom tržištu. Od izuzetnog je značaja to što za partnera imamo upravo Grad Morahalom koji konstantno, iz godine u godinu, unapređuje svoju turističku ponudu i beleži rast broja posetilaca“, naglasio je Vučurević.
Grad Morahalom najmlađi je grad u Županiji Čongrad, sa blizu 6300 stanovnika. Banju Morahalom je u 2016. godini posetilo skoro 450.000 posetioca, a 40 odsto njih je iz Republike Srbije.
„Ipak, većina naših turista koji posete Morahalom su iz Vojvodine. Brojka od 450.000 posetilaca godišnje, sa skoro 115.000 noćenja, dovoljan je pokazatelj uspešnog razvoja turističkog potencijala jednog mesta. Zbog toga nam je velika čast što smo potpisati Sporazum o saradnji sa DMO Grada Morahaloma“, rekao je Vučurević.
Direktorica DMO Marian Štampf (Stampf Mariann) izrazila je zadovoljstvo povodom potpisivanja Sporazuma o saradnji sa PKV i pozvala sve da posete Grad Morahalom.
„Pohvalila bih rad PKV i odnos koji ima prema svojim članicama. Otvoreni smo za svaki vid saradnje, kako sa PKV, tako i sa turističkim agencijama. Nadamo se da ćemo moći i preko vas da prikažemo šta to sve Morahalom ima da ponudi svojim turistima“ dodala je ona.
Turističku ponudu Banje Morahalom, kao i Srpski kulturni centar u Gradu Morahalom prisutnima su predstavili član Upravnog odbora DMO Grada Morahalom Bert Žolt (Bert Zsolt), Marian Štampf i Atila Voroš (Attila Voros), a prezentovana su i vina Županije Čongrad.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *