Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji AP Vojvodine

NOVI SAD – Početkom ovog meseca počela je realizacija projekta „Sistematičan razvoj socijalnog preduzetništva na teritoriji APV” koji uz podršku Razvojne agencije Srbije (RAS) zajednički realizuju četiri akreditovane razvojne agencije (ARRA) na teritoriji APV:
 Regionalna razvojna agencija Panonreg iz Subotice
 Regionalna razvojna agencija Bačka iz Novog Sada
 Regionalna razvojna agencija Srem iz Rume
 Regionalni centar za društveno-ekonomski razvoj Banat iz Zrenjanina

U okviru projekta definisana su tri specifična cilja:
1. Realno sagledati stanje i stvoriti jasnu sliku o postojećim inicijativama socijalnog preduzetništva u AP Vojvodini
2. Na bazi iskustva i najboljih praksi iz okruženja i EU definisati program podrške inicijativama socijalnog preduzetništva
3. Osposobiti 4 ARRA i lokalne samouprave, da prepoznaju inicijative socijalnog preduzetništva i pružaju podršku za uspešan rad istih.

Regionalne razvojne agencije u kontinuitetu rade na poboljšanju poslovnog okruženja, ali očekivanja od ovog projekta su ipak velika, imajući u vidu njegov inovativni karakter i činjenicu, da promovisanje biznisa kod specifičnih ciljnih grupa i alternativni oblici biznisa sa jakim socijalnim ciljevima su važan segment održivog lokalno-ekonomskog razvoja. Po završetku projekta u aprilu 2018. godine, svi zainteresovani mogu računati na pomoć za razvijanje svojih biznisa sa socijalnim karakterom, na bazi programa podrške koji će biti razvijen posle niza istraživanja, studijskih putovanja, obuke, i definisanja paketa podrške.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *