Omnibus opera SNP-a na festivalu u Krajovi

NOVI SAD – U okviru saradnje Srpskog narodnog pozorišta sa operskom kućom Rumunska opera (Opera Romana) iz Krajove, Omnibus opera SNP-a je pozvan na 15. međunarodni festival „Elena Teodorini“ u Krajovi.

Festival se održava bijenalno, od 1. oktobra do 12. novembra, a 9. novembra biće izveden Omnibus opera: Telefon Đ. K. Menotija, Partija bridža S. Barbera i Tamo i natrag P. Hindemita, u režiji Ksenije Krnajski.

Dirigent je Aleksandar Kojić, a uloge tumače u operi Telefon Đ. K. Menotija: Darija Olajoš Čizmić (Lusi), Željko R. Andrić (Ben), u operi Partija bridža S. Barber: Željko R. Andrić (David), Jelena Končar (Džeraldina), Igor Ksionžik (Bil), Violeta Srećković (Sali), u operi Tamo i natrag P. Hindemita: Saša Štulić (Robert), Danijela Jovanović (Helena), Goran Krneta (Doktor), Vladimir Zorjan (Medicinski radnik), Branislav Cvijić (Mudrac/Reporter), Bojan Radnov, baletski igrač (Ljubavnik) i Orkestar SNP-a.

Festival, koji se održava svake druge godine u oktobru, osnovan je 1992. godine u čast rumunske operske mecosopranistkinje svetskog renomea, rođene u Krajovi, Elene Teodorini (Elena Teodorini, 1857-1926). Festival je veoma važan kulturni događaj sa ciljem da se unapredi umetnička saradnja i predstave originalna ostvarenja na evropskoj muzičkoj sceni. Ovogodišnji Festival je posvećen 160-godišnjici od rođenja Elene Teodorini.

Omnibus opera je u avgustu 2016, učestvovao na čuvenom operskom Međunarodnom festivalu u Armelu (Mađarska), kada je i nagrađena Nagradom publike.

Više o predstavi: http://www.snp.org.rs/?page_id=12525

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *