Bazar knjiga za Školu MIlan Petrović

NOVI SAD – Drugi deo akcije Bazar knjiga za Školu “Milan Petrović”, koja je u svom prvom delu prikupila 52.000 dinara, nastavlja se 13, 14. i 15. decembra. Bazar je otvoren od 10 do 19 sati u holu velike scen Novosadskog pozorištae. Knjige se prodaju po ceni od 100 i 200 dinara. Direkcija škole najavila je da će prikupljenim novcem kupiti paketiće za decu ove ustanove. 
 
Knjige je pozorište sakupilo zahvaljujući svojoj publici u akciji „Knjiga kao ulaznica“ ali i naknadnim donacijama Novosađana koji su hteli da pomognu ovu akciju. Pridužili su joj se u međuvremenu, takođe donacijom knjiga, Gradska biblioteka Novi Sad, IK Forum i Sterijino pozorje (knjige Ane Tasić, Lazara Jovanova, Svetislava Jovanova, drame Maje Pelević, Olge Dimitrijević, Filipa Vujoševića, monografija Sterijinog pozorja…).
 
Među naslovima koje se mogu kupiti su knjige Orhana Pamuka, Murkamija, Đerđa Konrada, Gorana Petrovića, Jovana Dučića, Hermana Hesea, Mopasana, Hemigveja, Gordane Kuić, Toni Morison, Žarka Lauševića, sabrana dela Hermana Hesea (cena 2000 dinara)… Na Bazaru se može kupiti mnogo naslova iz školske lektire, knjiga o zdravlju i samopomoći ali i “naslova za jedno popodne”. Deo naslova svetske literature na mađarskom jeziku otkupilo je Novosadsko pozorište.
Knjige se i dalje mogu doneti u pozorište, svakog dana, i ostaviti na portirnici teatra u Jovana Subotića 3-5.

Ostali članci

Ostavite odgovor

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *