PRIŠTINA – Predsedništvo prištinske skupštine po drugi put nije uspelo da obezbedi kvorum za odluku o sazivanju vanredne sednice parlamenta na kojoj bi bilo razmatrano ukidanje Specijalnog suda, što je potez koji su oštro kritikovali američki, nemački i britanski ambasadori u Prištini, pa je britanski ambasador O”Konel upozorio da je ovo mogla biti “najopasnija noć na Kosmetu posle rata”. Ministar odbrane Aleksandar Vulin je rekao da bi Beograd, ukoliko se ovaj sud ukine, trebao da izađe iz pregovora sa Prištinom.

Kako navodi “Gazeta ekspres”, kvorum za održavanje sednice predsedništva parlamenta nisu dali predstavnici DSK i pokreta Samoopredeljenje.

List “Fjala” je došao do nacrta zakona kojim se traži da se ukine zakon koji je otvorio put za sud 2015. godine, a o kome će se, kako navodi RTK2, glasati na današnjem vanrednom sastanku Vlade samoproglašene Prištine.

Taj nacrt zakona ima samo dva člana, jedan je svrha zakona i drugi kada stupa na snagu, pošto dobije odobrenje poslanika i bude objavljen u Službenom listu.

Tanjug