NOVI SAD – Nakon niza nezaboravnih gala koncerata, tradicionalno upriličenih mnogim povodima, Opera Srpskog narodnog pozorišta priprema Novogodišnji koncert Rok opera, u petak 12. januara 2018. godine, na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 20 časova.
Zbog velike zainteresovanosti publike, ulaznice su u prodaji na Biletarnici SNP-a od 13. decembra.
Novogodišnji koncert Rok opera organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta.
Na programu iznenađenja biće zastupljeno 17 antologijskih muzičkih hitova pop i rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Novogodišnjim koncertom će se odraziti duh autora, čija su imena ušla u rokenrol kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevazićeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo, do naše pozorišne kuće.
U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere SNP-a, na početku godine, novosadskoj publici biće predstavljen još jedan ekskluzivni koncertni program.
Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik, umetnički rukovodilac Novosadskog Big Benda, a nastupaju Danka Adamov, Renata Starović Petošević, Maja Andrić, Dragana Keler, Zoran Šandorov, Vojislav Malešev, članovi Hora Opere SNP-a. Hor je pripremila Vesna Kesić Krsmanović, a koncert režijski postavlja Katarina Mateović Tasić.