BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je šest gradova predložilo lokacije za gradnju ukupno 20.295 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti i da bi gradnja mogla da počne već u prvoj polovini 2018. godine.

Stanovi će biti građeni u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju i tim potpredsednice Mihajlović odmah posle Nove godine predložiće Radnoj grupi za gradnju ovih stanova lokacije na kojima u najkraćem roku može da počne gradnja, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

“U Beogradu postoji potreba za izgradnjom nešto više od 14.000 stanova za pripadnike snaga bezbednosti i gradska uprava predložila je pet lokacija za gradnju ovih stanova. Od svih lokacija smatramo da je najbolja u Banji Ovča na opštini Palulula koja bi mogla da bude pripremljena za gradnju u prvoj polovini 2018. Ovde bi moglo se izgradi oko 2.000 stanova, što bi bila prva faza gradnje svih potrebnih stanova u Beogradu”, kaže Mihajlovićeva.

Tanjug