BEOGRAD – Narodni poslanici u Skupštini Srbije nastavili su i  danas raspravu o amandmanima na izmene Zakona o budžetskom sistemu. Ministar za finansije Dušan Vujović je izjavio da će u budžetu za 2018. biti obezbeđeno milijardu dinara za one koji kupuju prvi stan i da je to vid podrške stanogradnji.

Odgovarajući na primedbu šefa poslaničke grupe SDS Marka Đurišića da se u skupštini već tri dana sluša od poslanika vladajuće koalicije o stvarima kojih nema u budžetu za 2018, na primer, stanovima od 500 evra po kvadratu kvadratu koji će se graditi u narednih 10 godina, Vujović je rekao da postoji amandman za podršku stanogradnji. 

“Pitali ste gde se nalaze sredstva namenjena za podržavanje cele oblasti stanogradnje – mi smo na odboru imali amandman koji je već usvojen i postao je sastavni deo predloga o kom će se diskutovati posle ovog zakona”, rekao je Vujović. 

Objasnio je da je reč o predviđenih milijardu dinara za Nacionalnu korporaciju za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), “upravo za podržavanje finansiranja kod prvih stanova, što će biti predmet diskusije”. 

Tanjug