NOVI SAD – Izabran je nov sastav žirija koji će od ove godine donositi odluku o najboljem glumcu SNP-a.
Članovi žirija su: Valentin Vencel, direktor Novosadskog pozorišta/ Újvidéki Színház, Nataša Gvozdenović, pozorišna kritičarka i Predrag Štrbac, reditelj SNP-a.
„Nagrada koja nosi ime Predraga Tomanovića ostaje trajno posvećena glumcima njegovog duha, njegove osećajnosti i zaigranosti, svim onim vrsnim igračima koji će, i u vremenima posle svih odsanjanih snova, nastaviti započeti /i njegov/ pozorišni san, san pred stvarnošću.“
Svrha Zadužbine je dodeljivanje nagrade za najbolju ulogu koju je ostvario glumac u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu u prethodnoj kalendarskoj godini. Takođe, nagrada „Predrag Peđa Tomanović“ dodeljuje se i najboljem diplomiranom studentu master studija glume na srpskom jeziku na Akademiji umetnosti u Novom Sadu čiji prosek ocena ne može biti niži od devet.

Žiri će uručiti nagrade pre izvođenja predstave Anika i njena vremena u petak 26. januara, na sceni „Pera Dobrinović“ s početkom u 19.30, koja se to veče izvodi u znak sećanja na dan rođenja velikog glumca SNP-a Predraga Peđu Tomanovića (Bač, 17. januar 1964 – Novi Sad, 30. oktobar 1993).
Ove godine navršava se 25 godina od njegove smrti.

foto: Arhiva SNP-a, Predrag Peđa Tomanović (1964-1993)