NOVI SAD – Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević i predsednik Privredne komore Val Doaz u Francuskoj Frederik Verne potpisali su danas u Parizu Sporazum o saradnjičime je uspostavljena čvrsta osnova za buduću saradnju.Obe strane imaju isti cilj, a to je uspostavljanje direktnog kontakta između privrednika.

Cilj Sporazuma je da se razvojem i jačanjem ekonomske saradnje između dve regionalne privredne institucije,uvežu vojvođanski i francuski privrednici.
Potpisnice Sporazuma sprovodiće aktivnosti kojima će podsticati i promovisati trgovinski razvoj i ekonomsku saradnju između svojih članica, a poseban fokus biće na saradnji u oblasti turizma, razvoja infrastrukture, visoke tehnologije i prodajne mreže.

Privredne komore Vojvodine i oblasti Val Doaz uvezivaće privredne subjekte i podsticati komunikaciju između njih organizujući bilateralne susrete. Privredna komora Vojvodine i Privredna komora Val Doazrazmenjivaće informacije, različite statističke podatke koji će biti dostupni članicama Komora, a sve u cilju podsticanja saradnje između njih.

Sporazumom je obuhvaćena i uzajamna saradnja kada je u pitanju organizovanje različitih privrednih manifestacija, učestvovanje na sajmovima, konferencijama, seminarima.