LONDON/VAŠINGTON/BRISEL – Moskva mora da objasni do kraja dana zbog čega je nervni agens ruske proizvodnje upotrebljen u trovanju bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, rekla je britanska premijerka Tereza Mej, preneo je BBC. A američki Stejt department saopštava da SAD u potpunosti veruju u istragu i procenu Ujedinjenog Kraljevstva. Američki Stejt department saopštava da SAD u potpunosti veruju u istragu i procenu Ujedinjenog Kraljevstva da je najverovatnije Rusija odgovorna za napad nervnim gasom na bivšeg špijuna Sergeja Skripalja u Velikoj Britaniji.

Kako se navodi , SAD su kontaktirale sa saveznicima u Ujedinjenom Kraljevstvu, uključujući i telefonski razgovor između državnog sekretara (SAD, Reksa) Tilersona i ministra spoljnih poslova (Velike Britanije, Borisa) Džonsona.

“Imamo puno poverenje u istragu UK i njegovu procenu da je najverovatnije Rusija odgovorna za napad nervnim gasom koji se dogodio prošle nedelje u Sozberiju”, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Takođe se dodaje da “za ovakav tip napada- pokušaj ubistva privatnog lica na tlu suverene države” ne postoji opravdanje.

Tanjug, RTV