KOSJERIĆ – TITAN Cementara Kosjerić svečano je obeležila uručenje novčanih sredstava u iznosu od 20 hiljada evrau okviru konkursa „Za moj Kosjerić“,čime je nastavljena dugogodišnja inicijativa društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i podršku lokalnih institucija i organizacija.Programi i ulaganja kroz ovaj konkurs usmereni su ka uspostavljanju što kvalitetnijih uslova obrazovanja, promovisanju kulturno-umetničkog života, podizanju nivoa socijalne zaštite i inkluzije, kao i ka unapređenju životne sredine.

„Konkurs „Za moj Kosjerić“ predstavlja važan deo naše politike održivog razvoja, koju sprovodimo sa lokalnim ustanovama, institucijama i udruženjima građanapodržavajući na taj način uključivanje sugrađana, umrežavanje organizacija, razvoj i korišćenje lokalnih resursa. Iskrenoposvećeni odgovornom uticaju na okruženje i razvoj grada u kome živimo i radimo, nastojimo da ostvarujemo dobre rezultate, zasnovane na principima poverenja i transparentne komunikacije“,istakao je Miroslav Gligorijević, generalni direktor TITAN CementareKosjerić.

Na ovogodišnjem konkursu od ukupno prijavljenih 28 projekata, nagrađeno je čak četrnaest, koji na najbolji način doprinose unapređenju kvaliteta života u Kosjeriću. Iz oblasti kulture, ove godine nagrađeni su sledeći projekti: Pozorišni kutak“ Udruženja učitelja, Mobilna pozornica“OŠ „Mito Igumanović“ Kosjerić, Festival folklora  „Mali opanakKUD „Maksim Marković”, Avalon  ̶ Planeta Znanja“ Nevladine organizacije „Ko.AKTIVA“, kao iLaku noć, Joja” Narodne biblioteke Sreten Marić“Kosjerić. Iz oblasti obrazovanja pobednici su: „Školski atelje“OŠ „Jordan Đukanović“na Vardi, „Znanjem protiv bolesti zavisnosti” u organizaciji Udruženja volontera „SOS-KOS“, „Ključevi znanja“ Tehničke škole Kosjerić, „Kutak znanja i vežbanja“ čiji je autor Predškolska ustanova „Olga Grbić“, „Mlade nade“ KUD „Maksim Marković“ i „Centar za edukaciju Inkubator“ NVO „Ko.AKTIVA“. Iz oblasti ekologije nagrađeni su projekti „Naše staze i bogazi“ Planinarsko ekološkog društva „Subjel“ i „Spasi planetubacaj pametno“ PU „Olga Grbić“. U domenu socijalne zaštite i uključivanja pobedio je projekat „Bitka za osmeh“ Društva za cerebralnu i dečju paralizu iz Kosjerića.

Milutin Bogdanović, nastavnik Tehničke škole u Kosjeriću i Osnovne škole „Jordan Đukanović“na Vardi, kao predstavnik ovogodišnjeg žirija, pohvalio je veliki broj prijava i naglasio da je presudan značaj za odabir prispelih projekata imala dostupnost informacija, realno kreiranje budžeta u okviru planiranih aktivnosti i ozbiljnost sa kojom su autori projekata pristupali izradi. Tako su nagrađeni projekti odgovorili na najvažnije kriterijume izbora, kao što su dugoročnost, rešavanje konkretnih problema, edukativnost, inovativnost, održivost i usklađenost projekta sa vrednostima TCK.

Na svečanoj dodeli ovogodišnjih nagrada najboljim projektima,predstavljani su rezultati rada prošlogodišnjih projekata – pobednika konkursa 2017. godine.

TITAN Cementara Kosjerić će nastaviti da podržava razvoj lokalne zajednice finansijskim sredstvima, različitim inicijativama od opšteg društvenog značaja, kao i volonterskim akcijama u koje uključuje i svoje zaposlene.