NOVI SAD – U utorak od 19 sati u Novosadskom pozorištu gostuju “M Studija” i “Compagnie Pal Frenak” Pal Frenak sa ekipom Studija M priča o jednom zamišljenom događaju, skupu, lutanju između dva sveta, kvalitetu – izgovorenom i neizgovorenom, o odnosu prividnog ludila i stvarnosti. Koreografija se bazira na igri lineralnih i spiralnih energija kroz Frenakovske karakteristične pokrete i elemente uzete iz jezika znakova. Vidimo svakodnevne situacije u kojima se konstruktivno, ili pak destruktivno razvijaju niti raznih događaja. Iz kombinacije tih situacija stvara se novi kvalitet koji nas vodi od haosa do realnosti.

Francusko-mađarski koreograf Pal Frenak je nosilac brojnih domaćih i inostranih nagrada. Od osamdesetih godina živi i radi na relaciji Pariz- Budimpešta. Njegovu mladost, kao i kasniji umetnički rad, obeležila je činjenica da su mu oba roditelja bila gluva, tako da je njegov maternji jezik zapravo jezik znakova i on čini suštinu njegovog rada. Pal Frenak je stvorio novi stil koji dinamičnim pokretima, osetljivošću i izrazom ide preko granica verbalnog.

Karte su 400 dinara, za studente, penzionere, đake te grupne posete su 300 dinara. Karte se mogu kupiti radnim danima od deset do 12 sati i na dan predstave od 17-19 sati na blagajni Novosadskog pozorišta-Újvidéki Színház, odnosno, mogu se rezervisati na tel: 021/ 657-2526 ili online: uvszinhaz.com/hu/ jegyrendeles