BRISEL – To što pet godina nije ispunjeno šest tačaka Briselskog sporazuma, koje se tiču Zajednice srpskih opština, ne može biti samo krivica Albanaca, rekao je večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora u Briselu. On je u direktnom televizijskom uključenju iz Brisela poručio da je to jednako krivica Evropske unije, koja je takođe potpisnik Briselskog sporazuma.

“Za pet godina su i najteži ratovi završavani”, rekao je predsednik i podsetio da je Srbija ispunila sve tačke od 7. do 15. tačke tog sporazuma.

Albanci nemaju nameru da ispune svoje obaveze, uveren je predsednik Vučić.

“Za pet godina nisu mogli da pročitaju stranicu i po teksta, to je uvreda za zdrav razum, za nas, za Srbiju”, rekao je Vučić komentarišući izjavu  Haradinaja, da nije stigao da pročita sporazum o Zajednici srpskih opština.

“Gotovo 1.800 dana šest glavnih tačaka Briselskog sporazuma nisu ni dirnute, a to ne može da bude samo krivica Albanaca, to je potpisala i Evropska unija”, istakao je predsednik Vučić nakon sastanka s šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

RTV, Tanjug