NOVI SAD – U nedelju Sinagogi od 19 sati održaće se Koncert za 15 godina Kohlearnog implanta, a ulaz je slobodan. U organizaciji Fondacija “Laza Kostić” i Akademije umetnosti Novi Sad nastupiće Somborski duo koji čine Kaja Mandić Plavšić i Milorad Ćirić, Duo decima – Miljana Nikolić i Lazar Lazarević, zatim Adem Mehmedović i Maja Jelovac te Milorad Ćirić i Marko Stojanović. Svi su studenti od druge godine do mastera (klasa prof. Marina Milić Radović) a neki su već laureati internacionalnih takmičenja – Davorin Jenko 2018. i Vrnjačka banja 2017. godine.
Načelnik ORL klinike i predsednik Društva lekara Vojvodine Srpskog lekarskog društva i vitez Fondacije “Laza Kostić” prof. dr Dragan Dankuc govoriće o podvigu Novog Sada u kome je za preko 15 godina izvedeno 400 uspešno operacija osoba slabog sluha i gluvih. Sa kakvim teškoćama se porodice suoče i nakon operacije saznaćemo od Milice Ilin, majke 16-godišnjeg pacijenta Strahinje Ilina, ali i od njega samog.
Fondacija “Laza Kostić” i AUNS su uključile svoje najbolje kapacitete – prof. Atilu Kapitanja, viteza Fondacije (sa majstorski dizajniranim plakatom), režisera doc. Borisa Liješevića te Lazine ambasadore.