NOVI SAD – Mladi iz Novog Sada imaće priliku da od 25. do 27. maja učestvuju na trodnevnim besplatnim edukativnim radionicama, u okviru kojih će moći da steknu nove lične i profesionalne veštine značajne z abuduće zaposlenje.

Radionice drže sertifikovani predavači u Master centru od 9 do 17 časova, u okviru nacionanog programa Coca-Cola podrškam ladima, koji kompanija Coca-Cola HBC Srbija sprovodi već drugu godinu zaredom, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom z azapošljavanje i NALED-om. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti za učešće u programu na sajtu coca-colapodrskamladima.com. Potrebno je da kandidati popune jednostavan formular, dok se na internet stranici mogu upoznati sa svim detaljima programa.

„Nakon prošlogodišnjih radionica koje smo organizovali za više od 700 mladih, više od 100 mladih je našlo zaposlenje i to nas je motivisalo da ove godine organizujemo program za više od 1000 polaznika. Znamo da mladima nedostaju praktične veštine i saveti koji će im koristiti na budućim pozicijama i mi smo odlučili da podržimo upravo one koji će jednog dana uobličavati budućnost našeg društva“, smatra Jovana Paljić lider ovog projekta u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija.

Ovaj nacionalni program namenjen je nezaposlenim mladim ljudima koji imaju između 18 i 30 godina i minimalno srednju stručnu spremu,a koji ne učestvuju u drugim zvaničnim programima obuke. Polaznici uče o uspešnoj komunikaciji, poslovnoj administraciji, upravljanju projektima, pripremi poslovnih planova, kao i tome kako da lakše dođu do željenog posla. Nakon Novog Sada radionice će se tokom maja i juna održati i u Vranju, Užicu, Šapcu, Zaječaru, Jagodini, Nišu, Kikindi, Novom Pazaru, Valjevu, Čačaku, Subotici i Kruševcu.