SOFIJA – Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je danas da se problem u vezi s Kosovom i Metohijom mora rešiti, da mora biti pronađeno kompromisno rešenje, te dodala da garantuje da priznanje nezavisnosti nikada neće biti postavljeno kao uslov za članstvo Srbije u EU.

“Pitanje Prištine mora biti rešeno zbog stabilnosti i bezbednosti građana u regionu. Mora da bude pronađeno kompromisno rešenje. Misliti da će Srbija samo priznati nezavisnost Kosova je suludo i to se nikada neće desiti”, poručila je Brnabić u izjavi novinarima u Sofiji. Ona je naglasila da je neophodno naći kompromis u kojem će svi dobiti i izgubiti.

Srbija je, prema njenim rečima, spremna na kompromis, te dodala da je, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, pokrenut unutrašnji dijalog u Srbiji baš sa ciljem da se otvore razgovori o mogućim kompromisima. Izrazila je ujedno žaljenje što Priština nije spremna na kompromis, već čak naprotiv traži samo konačno rešenje za priznanjem, do čega, kako je podvukla, neće nikada doći.

Tanjug, RTV