NOVI SAD – Kompanija MK Group osvojila je preko pedeset nagrada na ovogodišnjem Novosadskom sajmu poljoprivrede, najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Poslovni sistem kompanije MK Group jedan je od najvećih poljoprivrednih proizvođača u Srbiji, a MK Commerce, Granexport, Flora, Sunoko i Carnex su osvajanjem priznanja za poslovne uspehe i zlatnih i srebrnih medalja za kvalitet svojih proizvoda još jednom dokazale kvalitet i poslovnu izvrsnost.

Finansijski direktor MK Group Dušan Radičević istakao je da se opet pokazalo da iskustvo kompanije u oblasti agrara, preneto na prehrambeno-prerađivački sektor u MK Grupi, donosi najbolje rezultate.- Ponosni smo na nagrade, koje smo dobili na Novosadskom sajmu poljoprivrede i one su nam putokaz da smo na dobrom putu. Naš cilj je da MK Group bude najbolji ambasador srpske privrede u regionu i Evropi, a kvalitet naših proizvoda i odlični rezultati izvoza temelji su ostvarenja tog cilja – naveo je Radičević.
Odlukom stručnog žirija MK Commerce, članica MK Group, proglašena je za najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije za 2017. godinu. Tri proizvoda kompanije Granexport – kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni su velikom zlatnom plaketom, a Granexport je i dobitnik plakete za vrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza.

Kompaniji Flora dodeljeno je priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza. Kompanija Sunoko, pored četiri zlatne medalje, dobila je iVeliki šampionski pehar za visokkvalitet šećera. Kompanija Carnex, lider u proizvodnji mesa i mesnih prerađevina u Srbiji dobila je preko četrdeset zlatnih i srebrnih medalja, kao i titula šampiona grupe za kvalitet svojih proizvoda. Velike zlatne medalje za kvalitet svojih proizvoda, Carnex je dobio za mesni narezak, pasulj sa slaninom, special šunku i domaću mesnatu slaninu.