NOVI SAD – Srpsko narodno pozorište, u koprodukciji sa Sterijinim pozorjem, priprema novu predstavu Moćni rendžeri ne plaču, prema tekstu mlade i zapažene dramske autorke Tijane Grumić a praizvedba je 24. maja na Kamernoj sceni. Ovaj tekst je, pored još tri dramska teksta, ušao u uži izbor na konkursu Sterijinog pozorja za najbolji originalni domaći dramski tekst za 2017/18. godinu.

Gorka i savremena priča o odrastanju, o traganju za sopstvenim identitetom i životnim izborima dvoje mladih, Ane i Miloša, i njihovim međusobnim odnosima u komplikovanoj porodičnoj atmosferi, ispričana u eliptičnoj vremenskoj perspektivi, u kojoj se vreme sazrevanja meri rođendanima, promenama u izboru heroja detinjstva, maturskim ispitom, odlascima bližnjih i životnim nevoljama nad kojima se ne sme pokleknuti niti zaplakati.

Režiju potpisuje Tijana Vasić, scenograf je Ivana Jančić, kostimograf je Marina Sremac, a zvuk dizajnira Ana Bunjak. U ulogama su: Mia Simonović (Ana), Nebojša Savić (Tata), Aleksandra Pleskonjić (Baba), Vukašin Ranđelović (Miloš).