BEOGRAD – Poznato je da evropski filmovi imaju „dušu“, što je posebno slučaj sa italijanskom kinematografijom, koja je poslednjih godina jedna od najinteresantnijih ljubiteljima filmova i u žiži javnosti. Međutim, kada je komedija u pitanju, umeća kinematografa iz ove zemlje gotovo su nenadmašiva.

Filmbox ovog juna donosi najbolju evropsku komediju u 2014. godini – „Mafija ubija samo leti“. Ističući uticaj Koza nostre na prosečne Sicilijance, serija, kao i film opisuje mafiju na ironičan način, ismeva njihove „bosove“ i veliča ljudskost velikih heroja koji se bore protiv nje. Originalni film je 2013. godine zaradio ukupno 4,6 miliona evra i osvojio brojne nagrade, uključujući onu za najbolju evropsku komediju u 2014. godini Evropske filmske akademije, kao i nagrade David di Donatelo i Nastro d’Arđento za najboljeg novog režisera.

Ne propustite savršenu letnju zabavu uz Filmbox premium kanalu i premijerno emitovanje filma,koji nudi ljudskiji i humorističkiji pogled na mafiju i ljudi koji se bore protiv nje, uz, sada već dobro poznat, italijanski humor protkan pejzažima Sicilije, „zemlje mora i mafije“, 02. juna u 21 čas.