NOVI SAD – Da je najbolji ambasador srpskog agrara MK Commerce potvrđuje već par godina zaredom na najznačajnijem agrobiznis događaju u centralnoj i jugoistočnoj Evropi – Novosadskom sajmu poljoprivrede.

Odlukom stručnog žirija MK Commerce, članica MK Group, proglašena je za najvećeg izvoznika žitarica iz Srbije za 2017. godinu. Nagrađene su i kompanije Granexport i Flora, koje posluju u okviru MK Commerce. Tri proizvoda kompanije Granexport- kukuruzni griz, palenta, kukuruzno brašno nagrađeni suvelikom zlatnom plaketom zaocenukvalitetaproizvodanabazi  žitaibrašna, a Granexport je, takođe, dobitnik plakete zavrhunski kvalitet i asortiman za mlinske proizvode od kukuruza. Kompaniji Flora je dodeljeno priznanje za izvrstan kvalitet graška i kukuruza.

„Nastojimo da budemo najbolji ambasador srpske privrede u svim zemaljama u svetu, a nagrada koju iz godine u godinu osvajamo na jednoj od najvažnijih poljoprivrednih manifestacija Zapadnog Balkana, dodatni je podsticaj, ali i znak poverenja. Ponosni smo što je kvalitet naših proizvoda prepoznat kako u Srbiji, tako i van granica naše zemlje, istakao je Nemanja Vuković, direktor MK Commerce i direktor agrara na nivou MK Group.

Kompanija MK Group, sa svojim članicama MK Commerce i Agroglobe, zaslužna je za čak trećinu ukupnog izvoza, pokazuju podaci udruženja “Žita Srbije”.