NOVI SAD – Prvi Šeraton hotel u Srbiji svečano je otvoren večeras u Novom Sadu u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i visokih zvanica, predstavnika MK Grupe, poslovne i političke elite i medija.  Premijerka je poručila da je Srbija postala poželjna destinacija za investiranje, dolazak stranih turista, a da je Novi Sad postao centar IT industrije i kreativnosti.

“Kao Srbija jesmo počeli od malog, od onoga što smo imali, od loše infrastrukture i nedovoljnih kapaciteta. Sada već možemo da kažemo da je ta faza iza nas i da Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage ni jeftinog turizma. Srbija je postala poželjno mesto u koje vredi doći i koje treba videti i osetiti”, rekla je premijerka.

Zahvaljujući raznovrsnim i kulturnim i zabavnim sadržajima Novi Sad se kaže ona, pokazao kao “premium siti brejk” destinacija u koju turisti dolaze tokom čitave godine.

“Ulaganje u turizam će dobiti poseban značaj kada Novi Sad 2019. godine ponese epitet Evropske prestonice mladih i 2012. godine Evropske prestonice kulture. Istovremeno, Novi Sad je već danas sedište IT industrije Srbije ali i sedište kreativnosti”, rekla je Brnabić.

Brnabić kaže i da je Novi Sad do sada imao ograničene smeštajne kapacitete, posebno visoke kategorije, pa će otvaranje Šeratona umnogome doprineti gradu i njegovoj privredi.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević istakao je veliki značaj otvaranja Šeraton hotela za Novi Sad u razvoju turizma i grada u toj oblasti, dodajući da je javni interes da privatni investitori imaju sve mogućnosti da investiraju i da time razvijaju ovu sredinu ali i celu državu.

“Novi Sad je dugo godina čekao da dobije hotel ovakve kategorije i ovakvih kapaciteta. Dugo godina je neko zakomplikovao izgradnju ovog objekta, ali važno je da postoje postoji volja i saglasje i opšti interes”, kaže Vučević.

Premijer Pokrajinske vlade Igor Mirović kaže da brend Šeraton kroz ovaj objekat pomaže ukupnom razvoju Novog Sada i Vojvodine. Iskoristio je pri iku da saopšti i da je pokrajinska vlada nabavila jedan važan aparat za potrebe dečje bolnice u Novom Sadu koji će biti u funkciji sredinom leta.

“I da podsetim da je MK za prateću opremu donirala, otvaranjem ovog hotela, 8 miliona dinara”, rekao je Mirović.

U proteklih deset godina MK Grupa je uložila 200 miliona evra u izgradnju hotela u Srbiji i regionu, a današnje svečano otvaranje hotela Šeraton samo je jedan u nizu budućih projekata kompanije, poručuje predsednik MK Grupe Miodrag Kostić.

 Kostić ističe da kada je reč o hotelijerstvu, njegova kompanija je postala lider u regionu, a na pitanje Tanjuga, da li eventualno planira da učestvuje u privatizaciji i ulaganju u banje u Srbiji, Kostić kaže da mu u ovom momentu to nije prioritet.

RTV