BEOGRAD – Prvi put u Srbiji, najveća svetska nagrada za poboljšane, nove, promenjene, inovativne proizvode i zadovoljstvo kupaca “Izabran proizvod godine”, koja će omogućiti najboljim proizvodima da budu označeni u svim IDEA, Roda i Mercator objektima, dodeljena je u četvrtak, 31. maja, u prostorijama Crowne Plaza.

Kupci u Srbiji su ove godine imali priliku da ocene proizvode, putem regionalne studije koju sprovodi Nielsen na nacionalnom reprezentativnom uzorku potrošača, na domaćem tržištu i na taj način omiljenim osiguraju pečat koji predstavlja vodič pri kupovini. Koncept putem kojeg su izabrani proizvodi postoji u više od 40 najrazvijenijih država, a cilj je da pruži savet potrošačima za kupovinu najnovijih proizvoda na tržištu i nagradi proizvođače za kvalitet i inovativnost.

 “Mercator-S će u svojim prodavnicama predstaviti i označiti izabrane proizvode godine. Ono što je naš kupac, na osnovu vlastitog iskustva i zadovoljstva izabrao, za nas predstavlja vodič za kupovinu za sve ostale potrošače”, izjavio je Matija Protić, izvršni direktor marketinga Mercator-S i dodao da su proizvodi koji su podržani glasovima srpskih potrošača već od danas označeni u IDEA, Roda i Mercator prodavnicama.

Priznanje “Izabran proizvod godine” proizvođačima pobedničkih proizvoda donosi lojalnost potrošača kao nagradu za trud i ulaganje u razvoj inovativnih i kvalitetnih proizvoda široke potrošnje.