NOVI SAD – Problem informacione bezbednosti, kao obavezne mere odbrane od sve opasnijih sajber napada i visokotehnološkog kriminala, trenutno je jedno od ključnih pitanja nastavka poslovanja, ne samo u IT, nego i u svim ostalim industrijama. Zahvaljujući našim partnerma konferencije o sajber bezbednosti, slovačkoj organizaciji QuBit, neki od najsjajnijih umova iz te oblasti izlagaće u novembru u Novom Sadu, u okviru prvog međunarodnog IKT sajma na Zapadnom Balkanu,SEE-IT Samita.

– Kao vodeći događaj u oblasti sajber bezbednosti i digitalne forenzike u Centralnoj i Istočnoj Evropi, QuBit Konferencija uspeva da podstakne stvaranje i jačanje zajednica sajber bezbednosti – kaže direktorka QuBit Konferencije, Maria Kaličakova, karakterišući Novi Sad kao jedan od najznačajnijih, rastućih IT centara ovog dela Evrope. –Cilj je unapređivanje istraživanja u industriji i širenje informisanosti o sajber sigurnosti putem obrazovanja, angažovane diskusije i razmene ideja. 

Qubit Cybersecurity Conference nastoji da približi najnovija zbivanja iz zapadnog sveta sajber zajednici Centralne Evrope, kao i da proširi svest javnosti o neophodnosti sajber bezbednosti. Ta organizacija poznata je po jedinstvenom načinu na koji spaja najbolje umove iz oblasti informacione bezbednosti iz različitih sfera poslovanja, i sa svih organizacionih nivoa. Nakon SEE-IT Samita, koji od 7. do 9. novembra organizuje kompanija ResEnva Consulting, QuBit će izlagati i u Beogradu.