MAGLIĆ  – Kao deo donacije namenjene svim osnovnim školama na teritoriji Srbije, kompanija Marbo Product uručila je donaciju lopti za fudbal, košarku, odbojku i rukomet Osnovnoj školi „Žarko Zrenjanin“ u  Magliću (opština Bački Petrovac), gde se nalazi i jedna od dve proizvodne fabrike ove kompanije na području Zapadnog Balkana. U okviru kampanje brenda Chipsy „Pokaži fudbalsku strast“ više od 7000 lopti stići će do više od 1200 osnovnih škola. Donacija se realizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

 „Veliko mi je zadovoljstvo što danas u Magliću, mestu koje ima sve i u kom se nalazi i naša fabrika, uručujemo lopte za fudbal, košarku, odbojku i rukomet. Iako će lopte stići do svih osnovnih škola na teritoriji Srbije, za nas kao kompaniju veoma je važno da posebnu pažnju ukažemo opštini Bački Petrovac u kojoj žive zaposleni u našoj fabrici u Magliću, kao i školi „Žarko Zrenjanin“, a koju pohađaju deca naših zaposlenih. Ovom prilikom želeo bih da se zahvalim i gospodinu Simiću, predsedniku opštine Bački Petrovac, a koja je naš partner uvek kada realizujemo inicijative na lokalnom nivou, odnosno u Magliću, ali i na teritoriji cele opštine. Donacijom lopti u Magliću, sigurni smo da će naši đaci biti najbolji ambasadori fizičkih aktivnosti, timskog duha i fer pleja, aktivno koristeći naše lopteistakao je Danijel Nedinić, menadžer fabrike Marbo Product u Magliću.  

Cilj donacije je popularizacija sporta među osnovcima i podsticanje rasta i razvoja dece na principima zdravih životnih stilova, kao i prevencija gojaznosti među decom školskog uzrasta. Donacija se realizuje i kao jedna u nizu aktivnosti koje će kompanija sprovesti kao deo podrške Nacionalnom programu za prevenciju gojaznosti kod dece i odraslih, koju sporovodi Ministarstvo zdravlja Republike Srbije i kao deo kampanje „Teži ravnoteži“.

O značaju fabrike Marbo Product ne treba previše govoriti jer svi vrlo dobro znamo koliko znači za našu sredinu a najviše za Maglić. Najveće privredno društvo su u našoj lokalnoj samoupravi, nadam se da će i dalje da se razvijaju a značaj fabrike je svakako i na nacionalnom nivou. Kompanija Marbo Product već ima podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva omladine i sporta, ali i podršku Opštine Bački Petrovac u nameri da doniraju lopte svim školama na prostoru Srbije, Bosne i Hercegovine kao i Crne Gore. Da nam se deca bave sportom, da nam se deca pravilno razvijaju. Hvala Marbu kao društveno odgovornoj kompaniji“ rekao je Srđan Simić, predsednik Opštine Bački Petrovac.

 

Pored osnovnih škola na teritoriji Srbije, Marbo Product će istu vrstu donacije uputiti i svim osnovnim školama u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini. Na taj način će svi osnovci iz regiona dobiti priliku da se aktivno bave fizičkim aktivnostima i timskim sportovima.

 

O kompaniji PepsiCo

Potrošači u više od 200 zemalja širom sveta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana, PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2015. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji. PepsiCo se rukovodi ‘Poslovanjem sa svrhom’ – fundamentalnim uverenjem da je uspeh naše kompanije neraskidivo povezan sa održivošću sveta koji nas okružuje. Mi verujemo u kontinuirano unapređenje proizvoda koje prodajemo, poslujući odgovorno prema planeti i osnažujući ljude širom sveta, čime PepsiCo kao uspešna globalna kompanija stvara dugoročnu vrednost za društvo i akcionare. Za više informacija posetite www.pepsico.com