NOVI SAD – Kompanija Neoplanta, u okviru svojih kontinuiranih društveno odgovornih aktivnosti, donirala je nekoliko stotina kilograma svojih proizvoda socijalno ugroženima u Vojvodini. Donacija je upućena u okviru saradnje sa Humanitarnim centrom „Dobro se dobrim vraća“, a u narednom periodu Neoplantini proizvodi biće distribuirani domaćinstvima na teritoriji Vojvodine i Mačvanskog okruga.

„U Neoplanti se stalno pitamo šta i kako možemo da uradimo bolje. Ne samo  tokom rada i aktivnosti u okviru našeg proizvodnog procesa, već i kada je u pitanju zajednica u kojoj živimo i radimo. U nameri da pružimo podršku, sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv da ostvarimo saradnju sa Humanitarnim centrom „Dobro se dobrim vraća“ u vidu donacije proizvoda. Jer, ne postoji veće zadovoljstvo i ispunjenost od saznanja da smo u pravom trenutku pomogli onima kojima je to potrebno“, izjavila je Zora Kovačević, marketing menadžer u kompaniji Neoplanta i dodala da realizacija humatarnih aktivnosti ostaje važan segment Neoplantinog poslovanja.

Iz Humanitarnog centra „Dobro se dobrim vraća“ ne kriju zadovoljstvo zbog ostvarene prve saradnje sa Neoplantom u nameri da pomognu onima koji su na samoj ivici životne egzistencije. Ističu da sve njihove akcije doprinose zajednici u užem i širem smislu i da su zato važne kompanije koje su spremne i žele da pomognu.

Među brojnim aktivnostima koje je u proteklom periodu Neoplanta realizovala su i donacija i saradnja sa „Prihvatilištem za odrasla i stara lica“ u Beogradu i Gerontološkim centrom „Novi Sad“, uručenje poklona štićenicima Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović” u Sremskoj Kamenici kao i izgradnja prvog dečijeg eko-zabavnog parka na Adi Ciganliji.