NOVI SAD – Subota, 30. juna, Violinista na krovu

„Osiječko ljeto kulture“, Osijek, Hrvatska

Još jedna predstava, nakon dve godine, biće izvedena na „Osiječkom ljetu kulture“, kada je SNP gostovalo 2016. sa predstavom Na Drini ćuprija.
U subotu, 30. juna, biće izvedena predstava Violinista na krovu, po tekstu Dž. Stejna i Dž. Boka, u režiji Atile Bereša, rađena u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta / Újvidéki Színház.
Predstava se izvodi u Sportskoj dvorani “Gradski vrt”, s početkom u 21 čas.

Više o predstavi: https://www.snp.org.rs/?page_id=11247

„Otpor“ u Kraljevu

Ponedeljak, 2. jula, Otpor,

5. festival ANTIFA, Kraljevo

Predstava Otpor, nastala po tekstu kanadskog pisca Lija Mekdugala, u režiji Sonje Petrović, rađena u koprodukciji SNP-a, Gradskog pozorišta iz Bečeja i Udruženja „Arteria“ iz Novog Sada.

Igraju: Igor Pavlović, Tijana Marković, Marko Savić, Dimitrije Aranđelović i Milica Grujičić. Kompozitor je Uroš Stojnić, dramatrug Nikolina Stjepanović, scenograf Željko Piškorić.
To je crnohumorna priča o mladim demonstrantima, koji se odupiru ne samo sistemu, nego životu i društvenim formama… Radi se o grupi mladih antiglobalista, koji sticajem nekih slučajnih okolnosti, otmu biznismena, direktora farmaceutske korporacije, čoveka koji nema nikakvu sumnju u ispravnost sistema u kojem živi, ali nema nikakvo znanje o ljudima sa kojima odjednom ulazi u sukob.

Više o predstavi: https://www.snp.org.rs/?page_id=16958

Komična opera „Pop Ćira i pop Spira“ na Međunarodnom operskom festivalu ARMEL u Budimpešti

Velika je čast da iz godine u godinu Međunarodni festival ARMEL u Budimpešti poziva operske produkcije Srpskog narodnog pozorišta da učestvuju na tom prestižnom operskom festivalu.

Posle tri učešća i osvojenih nagrada, odbrojavaju se dani do 2. jula 2018, kada će na sceni “Palace Of Arts” u Budimpešti biti premijerno izvedeno domaće opersko delo Pop Ćira i pop Spira akademika Dejana Despića. Podsetimo da je ova opera praizvedena 28. marta 2018. u Srpskom narodnom pozorištu sa trijumfalnim uspehom i da je ocenjena kao elitni kulturni događaj.

ARMEL festival je takmičarskog karaktera i ove godine u konkurenciji su pet operskih produkcija, kao i solisti koji učestvuju u tim produkcijama. U našoj predstavi, u komičnoj operi Dejana Despića Pop Ćira i pop Spira, kao takmičarski solista, nastupa umetnik, tenor iz Francuske, poreklom iz Rumunije, Antonel Boldan , koji će pevati ulogu Pere Tocilova na srpskom jeziku.
Takođe, javnost će moći da glasa za produkcije preko Arte web site, nakon direktnog prenosa na Arte TV.

Više o predstavi: https://www.snp.org.rs/?page_id=17587