BEOGRAD – Kako bi boravak u vrtiću učinili još prijatnijim i lepšim za veliki broj mališana, radnici zaposleni u Roma Company, zaposleni u vrtiću, kao i roditelji mališana koji pohađaju vrtić „Leptirić“, organizovali su svojevrsnu radnu akciju u kojoj su dvorište, ograde i mobilijar vrtića dobili novi, osvežen izgled.

„Obnavljanje vrtića Leptirić, usrećilo je i nas odrasle, jer nam je pružilo priliku da se odmaknemo od brojki i svakodnevnih poslova i zavirimo u dečji svet. Opredeljenje kompanije je da kroz svoje poslovanje pomognemo tamo gde je to neophodno, a donacijom materijla za sređivanje vrtića i našim radom želimo da popravimo uslove u kojima svakodnevno borave deca, kako bi njihovo detinjstvo bilo bezbrižnije i lepše“, izjavio je Slobodan Koković, zaposlen u Roma Company.

Roma company će kontinuiano tokom godine donirati zaštitne premaze i neophodan materijala za održavanje i sređivanje vrtića u okviru PU „Dečji dani“, čime će biti nastavljena dugogodišnja praksa društveno odgovornog poslovanja kroz blisku saradnju i ulaganje u lokalnu zajednicu.

„Zahvaljujem se zaposlenima u Roma Company u ime dece, roditelja i zaposlenih Predškolske Ustanove Dečji dani, na prepoznavanju i uvažavanju naše dece i vrtića. Veoma nam je značajna podrška i doprinos u oplemenjivanju prostora u kojima borave deca“, izjavila je Jasna Vukliš, direktor Predškolske ustanove Dečji dani.

Sa preko sto godina dugom tradicijom organizovanog institucionalog zbrinjavanja, obrazovanja i vaspitanja dece ranog uzrasta, PU „Dečji dani“ je jedna od najstarijih predškolskih ustanova u Srbiji. Obeležje rada vrtića Leptirić, koji pohađa 170 dece je isto tokom svih sedamdeset godina postojanja: „Zdravo dete, srećno detinjstvo, a zaposlenoj majci bezbrižan rad na radnom mestu“.

Saradnja sa PU „Dečji dani“ ostvarena je kao deo projekta „Ko kreči, kuću leči“, u okviru kojeg je do sada donirano više od 3 miliona dinara za renoviranje Kliničko-bolničkog centra Zemun-Beograd I Kliničkog centra Niš, kao i za nabavku i ugradnju klima uređaja za Zdravstveni centar Užice – OJ Opšta bolnica Prijepolje, PU „Olga Jovičić Rita“ u Kraljevu i PU „Radosno detinjstvo“ u Novom Sadu