OSIJEK – Spektakularni koprodukcijski mjuzikl Srpskog narodnog pozorišta i Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz “Violinista na krovu” ispaćen je preksinoć u Osijeku dugotrajnim aplauzom, stojećim ovacijama i povicima “bravo”. Pred oko 400 Osječana, drugog dana Osječkog kulturnog ljeta, novosadski umetnici pokazali su svoje najbolje izdanje i po ko zna koji put u protekle tri godine pokazali zašto je ova predstava tako omiljena i voljena međ publikom. Istovremeno poučna, potresna, duhovita i mudra, nadasve plemenita priča o tradiciji i svim mukama koje ona zadaje, pokušajima da joj se odoli ali i njenim ljudskim stranama, sve u režiji majstora Atile Bereša.

U Dvorani gradskog vrta, na izvrsnom ozvučenju, povike “bravo” zaradio je uistinu maestralni Aron Balaž, uvek treba naglasiti, trostruki dobitnik Sterijine nagrade. Bogatim aplauzima nagrađeni su moćna Silvija Križan, duhoviti Milovan Filipović, uvek brodvejski razigrana raskošnog glasa Agota Ferenc, fantastični Nebojša Savić, u ovoj predstavi neodoljivi Igor Pavlović a izvrsni su bili i ostali sudionici, članovi Baleta i Hora SNP-a, naročito muzičari predvođeni Davidom Klemom.

Nakon predstave, pročelnik za društvene delatnosti Grada Osijeka Dražen Alerić, koji je bio glavni organizator dolaska Novosađana u Osijek, rekao je da je zadivljen onim što je video te da je, sudeći po aplauzu, osječka publika počašćena ovako izuzetom predstavom.