BEOGRAD – Nadaleko je poznato blagotvorno dejstvo Balans+ jogurta na probavni sistem i dinamiku metabolizma, o čemu svedoči i klinička studija sprovedena na KBC Bežanijska Kosa. Ali, kako bi ljubitelji mlečnih proizvoda sa blagotvornim dejstvima po organizam mogli da uživaju u svakom trenutku, iz kompanije Imlek nam stiže nekoliko novih proizvoda čuvenog Balans+ brenda.
Balans+ grčki tip jogurta ističe se u odnosu na klasične grčke jogurte zbog činjenice da sadrži više proteina, a manje mlečnih masti,što je od velike važnosti za sportiste i rekreativce, ali i sve aktivne ljude koji troše snagu na veliki broj obaveza u toku dana, a pritom vode računa o liniji.Ovaj proizvod dostupan je u tri ukusa: natur, vanila i šumsko voće.Balans+ sir predstavlja probiotski proizvod sa nižim udelom mlečne masti (11% mm), u odnosu na standardne bele sireve.Balans+ sir je tip belog mekog sira, sa blagim ukusom veoma sličnom feta siru,s tim što zbog dodatka probiotskih kultura spada u funkcionalne proizvode i ima zdravstvene benefite.
Balans+ kisela pavlaka predstavlja jedinstven proizvod ovog tipa na tržištu jer sadrži manje mlečnih masti (10%) u odnosu na klasične kisele pavlake i probiotski je fermentisani proizvod sa posebnom kombinacijom probiotika i vlakana koji blagotvorno deluju na metabolizam.Balans+ kiselo mleko je takođe funkcionalni mlečni proizvod koji ima pozitivan efekat na metaboličke procese organizma. Ovaj proizvod se ističe po svojoj strukturi, koja je kremastija od svih drugih kiselih mleka na tržištu i sadrži 2,8% mlečne masti.