BEOGRAD –  Na konferenciji “Prvo poluvreme godine borbe protiv sive ekonomije” u Skupštini grada Beograda, ministri Vlade Srbije uručili su plakete zahvalnosti društveno odgovornim kompanijama koje su dale veliki doprinos suzbijanju sive ekonomije i stvaranju zdrave konkurencije, ekonomije i okruženja za sve građane Srbije. Među dobitnicima priznanja Fer kompanija 2018” je i kompanija Moj kiosk group, za podršku u osmišljavanju i realizaciji nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” u organizaciji Vlade Srbije uz podršku NALED-a.

“Drago nam je da smo dali svoj doprinos u izradi Nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije i osmišljavanju Nagradne igre. Odlični rezultati koje je nagradna igra postigla, kao  i ostali pozitivni trendovi u buđenju svesti građana o značenju sive ekonomije, predstavljaju za nas još veći podstrek da nastavimo da sa istim entuzijazmom učestvujemo u stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i unapređenju privrednih i ekonomskih tokova”, izjavila je povodom preuzimanja nagrade Olivera Papić, direktorka korporativnih poslova i marketinga Moj Kiosk grupe i predsednica radne grupe za jačanje svesti građana.

Rezultati najbolje govore o pozitivnim efektima nagradne igre. Prispelo je 11 miliona koverata, 41% stanovništva je učestvovao u nagradnoj igri po čemu je ova nagradna igra među najuspešnijima u Evropi. Prema istraživanju građana koje je sproveo Ipsos za potrebe NALED-a u maju 2018, nakon završetka nagradne igre svaki drugi građanin je naveo da traži račun, zato što zna da je to zakonska obaveza trgovca i potvrda da je platio porez, što predstavlja porast za čak 44 % u odnosu na februar 2017., kada je organizovana prva nagradna igra.