BEOGRAD – Kompanija Delez Srbija nagrađena je evropskim priznanjem za različitost i inkluziju na radnom mestu. Nagrada je dodeljena u kategoriji “radna snaga”, a predstavlja potvrdu primenjivanja najviših standarda kada su u pitanju obaveze i aktivnosti usmerene ka uspešnom prilagođavanju osoba sa invaliditetom u kompaniju i radno mesto. U kompaniji su zaposlene 263 osobe sa invaliditetom, koje prolaze različite edukativne radionice, dok se sa 12 320 zaposlenih radi na promovisanju dobrih primera i stvaranju inkluzivnog radnog okruženja.

„Svakodnevno se trudimo da našim zaposlenima obezbedimo kvalitetne radne uslove i pružimo im bolje mesto za rad. Posebnu pažnju posvećujemo temi inkluzije i sa Kreativno-edukativnim centrom ostvarujemo partnersku saradnju poslednjih deset godina. Samo tokom 2018.godine u Maksi supermarketima, angažovano je 36 korisnika centra i oni daju značajan doprinos u podizanju kvaliteta usluge u prodavnicama, radom na pakovanju robe na kasi i u službi podrške“, istakla je Ivana Pejak direktorka za talente, razvoj zaposlenih i organizacioni dizajn Delez Srbije.

Evropsku nagradu za različitost i inkluziju na radnom mestu kompaniji Delez Srbija dodelila je svetska kompanija Springboard, koja pruža podršku korporacijama i različitim organizacijama da postanu što bolji poslodavac i izbor za osobe sa invaliditetom. Nagrada će svečano biti uručena na godišnjoj konferenciji u Švajcarskoj u novembru.