NOVI BEČEJ – Godišnja nagrada Opštine Bečej iz oblasti privrede uručena je Petru Pješčiću, generalnom direktoru kompanije „PIK Bečej”.  Društveno odgovorno angažovanje, rad i zalaganje za bolje uslove rada u lokalnoj samoupravi, doprineli su da baš on bude izbor opštinske komisije.

Na čelu kompanije „PIK Bečej“, Pješčić  je od kraja 2015. godine, a predstavnici lokalne samouprave pohvalili su  njegov pozitivan uticaj na razvoj preduzetništva na ovoj opštini, nesebičnost i društvenu odgovornost. Generalni direktor kompanije „PIK Bečej“ Petar Pješčić, zahvalio je na nagradi  i tom prilikom istakao da se ova kompanija, koja posluje u okviru MK Group, rukovodi korporativnom kulturom kontinuiranog rada i zalaganja za unapređenje života ljudi u opštinama u kojima posluju kompanije iz sastava MK Group.

„PIK Bečej zapošljava 700 ljudi. Za poreze i doprinose na godišnjem nivou izdvaja blizu 3,5 miliona evra, dok MK Group sistem sa kompanijama članicama izdvaja oko 109 miliona evra. PIK Bečej predstavlja značajan stub razvoja opštine Bečej, a ostale kompanije članice MK Group sistema aktivno pomažu lokalnu zajednicu u svih 70 opština u Srbiji u kojima posluju. Tome u prilog govori i činjenica da je  MK Group u poslednjih 5 godina, realizovala 460 društveno odgovornih akcija u vrednosti preko 3 miliona evra. Ova nagrada će nam svakako biti podstrek da budemo još bolji i produktivniji“, rekao je Pješčić.

Kompanija MK Group je preuzela „PIK Bečej” 2015. godine, i od tada je uložila preko 10 miliona evra u modernizaciju poslovnih procesa. Kao jedna od vodećih poljoprivrednih kompanija u Srbiji godinama uspešno proizvodi zdravu, prirodnu hranu i proizvode vrhunskog kvaliteta, po zahtevima domaćeg i inostranog tržišta.