NOVI SAD – Slavni roman Piknik na Henging Roku, australijske spisateljice Džoan Lindzi doživeo je već nekoliko adaptacija. Najnonovija serija, koja je rađena na osnovu ovog popularnog romana, ugledala je svetlost dana ove godine. 

Tematika, Piknika kod Henging Roka bavi se misterioznim nestankom tri učenice i njihove profesorke na Dan zaljubljenih 1900. godine. U novoj seriji je prikazana istraga povodom njihovog nestanka i posledice koje je ovaj nemili događaj ostavio na druge učenice i zaposlene u Epljard internatu, kao i na stanovnike okolnog gradića. U sredu 5. septembra na kanalu Film Box Premijum od 21 čas možete pogledati  prvu epizodu ove serije, od ukupno šest.

Sama priča  obiluje dramom, napetom atmosferom i misterijom koja vodi gledaoce divljinom središnje Australije, gde je serija snimana. Uzimajući u obzir naš strah od nepoznatog, serija istražuje pitanja represije i seksualnosti, slobode i gušenja ugleda, govori o pojmovima nacionalnosti i identiteta.

Nakon nestanka devojaka, kreće potraga za njima, a „tragači“ će se na svom putu susresti i sa natprirodmim pojavama koje će uzdrmati i samog gledaoca. Klupko se polako razmotava, šokantna otkrića su na svakom koraku, a napetost obiluje na svakom koraku.