PRIŠTINA – Priština je jednostrano proglasila nezavisnost, ali o demarkaciji ne može odlučivati na isti način, jer postoje neke stvari koje se ne mogu tako raditi, poručio je danas prvi potpredsednik vlade i ministar inostranih poslova Ivica Dačić.

“Nema nikakvih koraka u tom smeru dok se ne postigne dogovor”, rekao je Dačić na konferenciji za novinare povodom informacija da Priština priprema demarkaciju sa Srbijom.

Minitar je podsetio da je više puta ukazivao da nema dileme da mi želimo postizanje kompromisa, te da druga strana treba da se izjasni da li i ona to hoće. „Dijalog će biti nastavljen u septembru, kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić. Ne znam da li će biti još nekih sastanaka van tog dijaloga na raznim međunarodnim forumima. Trenutno nemamo neki predlog oko kojeg je postignut dogovor. O tome se tek razgovara. Ponekad se stvara utisak kao da je sve dogovoreno i rešeno”, naglasio je on.

Povodom pominjanja da Priština želi da uzme Bujanovac i Preševo, Dačić je rekao da su to sve “prazne priče” i da ako neko želi da ozbiljno razgovara to mora biti deo ozbiljnog projekta.

Tanjug