ZAGREB – Ivica Todorić, koji se predstavlja kao većinski vlasnik Agrokora, oglasio se povodom, kako je naveo, istorijskog kriminala u jednoj od najvećih svetskih korupcijskih afera ikada – Agrokoru i premijera Andreja Plenkovića naziva veleizdajnikom i šefom mafijaške hobotnice. U veoma opširnom tekstu Todorić taksativno nabraja dešavanja u vezi Agrokora i ističe da je nakon mnogo meseci čekanja vlast u Hrvatskoj uhvaćena u zamku, te da je priznanje Martine Dalić u vezi njihovog sastanka u “četiri oka” istovremeno potvrda da je Plenković odgovoran, da je sve naređivao, o svemu je bio informisan, u sve uključen i sve odobravao.

Todorić, koji u Londonu čeka odluku suda o izručenju Hrvatskoj po poternici koju je raspisao zvanični Zagreb, za Plenkovića tvrdi da je šef korupcijske hobotnice koja je delovala i deluje dan danas protivustavno, kriminalno, protivpravno, na štetu svih deoničara Agrokora i svih građana Hrvatske.

“Uporno sam čekao, ali i dočekao: dvoje najbližih saradnika Andreja Plenkovića (Dalić i Ante Ramljak), teško su ga optužili. Njegovo skrivanje, laži, žrtvovanje saradnika i kukavičluk mu se vratio kao bumerang, upravo od Ante Ramljaka i Martine Dalić. Poetska pravda”, napisao je Todorić.

Tanjug