NOVI SAD – Projekcija filma “O bubicama i herojima” biće održana u četvrtak 20.9. u 19.30 časova u novom kreativnom centru PROSTOR u Beogradskoj 11, Petrovaradin. Nakon projekcije filma uslediće razgovor sa režiserom filma Petrom Pašićem i glumcem Slobodanom Bodom Ninkovićem.
 
Film “O bubicama i herojima” priča priču o svetu punom straha, gde ljubav polako izmiče i postaje nešto nedostižno, srećemo nesrećne ljude, kao što su Raša i njegov zahtevni, bolesni otac. On živi na ivici egzistencije neposredno pred apokalipse i postaje čuvar starog hotela, gde se susreće sa čudnim karakterima, sa kojima je nesreća zajedničko stanje. On upoznaje Heroja, zarobljenog u trenutku prošlosti u kojem je ostao bez supruge i deteta, on upoznaje dečaka iz sirotišta, koji pomaže tom Heroju da napravi film kako bi se setio šta se dogodilo. Raša takođe upoznaje dečakovu drugaricu sa kojom je pobegao iz sirotišta, i pre svega Raša upoznaje devojku u koju se zaljubljuje ali koju nikad neće moći da ima. Svi oni vole, i svi oni na kraju gube svoju ljubav. U međuvremenu, u svetu ispod nas, bubice prolaze kroz sličnu borbu za ljubav.
 
Slobodan Boda Ninković je srpski glumac, koji se proslavio po brojnim pozorišnim, filmskim i televizijskim ulogama. Nakon studija na Fakultetu dramskih umetnosti, karijeru počinje u pozorištu “Boško Buha”, a glumio je i u Beogradskom narodnom pozorištu, Zvezdara teatru, Bitefu, kao i u filmovima “Mala noćna muzika”, “Mrtav Ladan”, “Jesen stiže Dunjo moja”,..
 
Autor filma Petar Pašić je srpski scenarista i režiser. Poslednjih 15 godina režira i piše televizijske reklame, filmove, muzičke i korporativne filmove. Radio je za mnoge međunarodne klijente, snimao širom sveta i dobio brojne nagrade. Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i član je Udruženja filmskih umetnika.