BEOGRAD – U hotelu CrownePlaza, 5. i 6. novembra održaće se Belgrade Food Show, jedinstveni biznis događaj – kombinacija sajma viskokvalitetne hrane i pića, edukativne konferencije i prilike za susrete sa kupcima.Asocijacija za promociju srpske hraneorganizuje ovaj dvodnevni događaj sa tendencijom da Srbiju pozicionira kao lidera u regionu Jugoistočne Evrope u ovoj industriji.

Zainteresovani izlagači i posetioci imaju priliku da se prijave putem oficijalnog sajta www.belgradefoodshow.rs

Događaj će okupiti mahom domaće ali i regionalne proizvođače,kupce i distributere visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda. Na konferenciji, kroz učešće eminentnih evropskih i domacih stručnjaka i kompanija,moći će da se sazna više o novim svetskim i regionalnim trendovima i načinu poslovanja na različitim tržištima.

Prvi dan, 5. novembar, rezervisan je za konferenciju iceremoniju svečanog otvaranja, nakon čega će uslediti panel diskusije i prezentacije.Stručnjaci iz ove oblasti govoriće o najnovijim svetskim trendovima,perspektivi i prilikama za srpsku prehrambenu industriju, kao i savetima za siguran i dobar put ka novim tržištima.Sajam će drugog dana, pored konferencijskog dela koji će biti okrenut primerima dobre prakse, izazovima i mogućnostima iz ugla kupaca i proizvođača, biti namenjen za biznis sastanke (B2B) sa potencijalnim kupcima.

„Belgrade Food Show je dugo očekivana prilika za predstavnike industrije da steknu nova znanja i predstave svoje jedinstvene proizvode. Ovo je prvi događaj ove vrste a broj kompanija koje mogu da učestvuju je ograničen. Trenutno, prednost imaju kompanije koje izvoze ili su spremne za izvoz viskokvalitetnih proizvoda od voća i povrća, inovativnih mlečnih proizvoda i premijum mesnih proizvoda. Pozivamo Vas da nam se pridružite i posetite naš sajt sa više informacija o događaju i prijavljivanju“-izjavio je Robert Čoban, predstavnik Asocijacije za promociju srpske hrane.

Ovakvu inicijativu Asocijacije za promociju srpske hrane podržao je USAID Projekat za konkurentnu privredu.